Creme fraiche to śmietana o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu (około 35 %), ale nie słodka, a lekko ukwaszona. Poza granicami kraju jest niezwykle popularna i używana do sosów i w ogóle do gotowania. Często jest również serwowana ze świeżymi owocami. W Polsce właściwie jest niedostępna. Można na szczęście przyrządzić ją samemu w niezwykle prosty sposób. Ta szczególna śmietana jest puszysta i delikatna w smaku. Świetnie nadaje się do przyrządzania <<flammkuchen>>. Aby ją otrzymać potrzebne są tylko dwa składniki. Słodka śmietana (ale bez domieszki jakichkolwiek dodatków) oraz naturalna maślanka.


CREME FRAICHE SKŁADNIKI

1 opakowanie gęstej, słodkiej śmietany 36%;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CREME FRAICHE

Gotową śmietanę przełóż do słoika, zakręć go i wstaw do lodówki. Można przechowywać ją około tygodnia. Idealna do sosów oraz deserów.

Creme fraiche najlepsza śmietana


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *