Cielęcina w sosie chrzanowym to banalne w przygotowaniu danie. Delikatność cielęciny, jej kruchość i chudość jest powszechnie znana. Często to mięso do pieczenia owija się boczkiem, aby nabrało lepszego smaku. Na przekór temu wszystkiemu do mojego dania użyłem tłustego kawałka cielęciny. To mostek, a w zasadzie jego część (u dorosłego osobnika byłby to zapewne raczej szponder). Mój 800 gramowy kawałek mostku cielęcego wymagał jednak pozbawienia go nadmiaru tłuszczu i części błon. W zamian otrzymałem danie naprawdę świetne w smaku, ponieważ taki kawałek cielęciny był bardzo soczysty i rozpływał się w ustach po jego przygotowaniu. Wywar z gotowania cielęciny posłużył mi na dzień następny do przygotowania zupy.


CIELĘCINA W SOSIE CHRZANOWYM SKŁADNIKI:

800 gramów mostka cielęcego;
2 marchewki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CIELĘCINA W SOSIE CHRZANOWYM

Znakomicie smakuje z ziemniakami gotowanymi i warzywami z wody. U mnie tym razem bez ziemniaków, za to z młodą kapustą na gęsto.

Cielęcina w sosie chrzanowym

Zrób także pyszne ESKALOPKI cielęce przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *