Cielęcina w sosie chrzanowym to banalne w przygotowaniu danie. Delikatność cielęciny, jej kruchość i chudość jest powszechnie znana. Często to mięso do pieczenia owija się boczkiem, aby nabrało lepszego smaku. Na przekór temu wszystkiemu do mojego dania użyłem tłustego kawałka cielęciny. Mój 800 gramowy kawałek mostku cielęcego wymagał jednak pozbawienia go nadmiaru tłuszczu i części błon. W zamian otrzymałem danie naprawdę świetne w smaku, ponieważ taki kawałek cielęciny był bardzo soczysty i rozpływał się w ustach po jego przygotowaniu. Wywar z gotowania cielęciny posłużył mi na dzień następny do przygotowania zupy.


CIELĘCINA W SOSIE CHRZANOWYM

SKŁADNIKI

800 gramów mostka cielęcego;
2 marchewki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


CIELĘCINA W SOSIE CHRZANOWYM SPOSÓB PODANIA

Znakomicie smakuje z ziemniakami gotowanymi i warzywami z wody. U mnie tym razem bez ziemniaków, za to z młodą kapustą na gęsto.

Cielęcina w sosie chrzanowym


Zrób także pyszne ESKALOPKI cielęce przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *