Cielęcina duszona ze szparagami to dobry przykład na idealne połączenie mięsa i warzyw. Zarówno cielęcina, jak i szparagi to najdelikatniejsze składniki w swojej grupie produktów. W tym daniu oba wymagają jedynie krótkiej obróbki cieplnej, zatem nadal pozostają soczyste i kruche. Łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy oraz słodka śmietanka dopełniają całości. Ale jest jeszcze jeden charakterystyczny składnik w tym daniu, który robi różnicę. To niezwykle aromatyczna szynka szwarcwaldzka, która nadaje dymnego posmaku daniu. Czy trzeba Was dłużej zachęcać, aby wypróbować to super danie? Bo mnie nie.


CIELĘCINA DUSZONA ZE SZPARAGAMI SKŁADNIKI:

250 gramów cielęciny;
300 gramów zielonych szparagów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CIELĘCINA DUSZONA ZE SZPARAGAMI

Podawaj na ciepło z pieczywem, ryżem, ziemniakami lub solo. Idealnie, gdy danie ozdobisz dojrzewającą wędliną (np. tą samą szynką szwarcwaldzką, którą dodałeś do potrawy) i startą skórką cytrynową.

Cielęcina duszona ze szparagami


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *