Ciasto na pizzę to absolutnie konieczny warunek, aby Twoja domowa pizza smakowała znakomicie. Uwierz, że nie warto kupować gotowego ciasta, które zwykle nafaszerowane jest spulchniaczami i inną chemią. Aby zrobić świetnie ciasto na pizzę, takie według oryginalnego, włoskiego przepisu potrzeba jedynie kilku składników, ale i odpowiedniej wiedzy, jak je zrobić. Składniki z pewnością będziesz wiedzieć gdzie kupić, natomiast jak zrobić super ciasto na pizzę dowiesz się poniżej. Bo wbrew pozorom chodzi o szczegóły.


CIASTO NA PIZZĘ

SKLADNIKI

500 gramów włoskiej mąki pszennej typ 00 (lub zwykłej typ 450);
25 gramów świeżych drożdży;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


CIASTO NA PIZZĘ

Gdy ciasto podrośnie można przystąpić do zrobienia pizzy. Ale nie byle jakiej, a takiej prawdziwej, włoskiej. A jak ją zrobić dowiesz się <<TUTAJ>>.

Ciasto na pizzę według oryginalnego przepisu


3 thoughts on “CIASTO na PIZZĘ według oryginalnego przepisu”

  1. Zgadzam się z sugestią co do mąki, a sam przepis jest tak szczegółowy i ładnie zobrazowany, że chyba każdy w miarę ogarnięty człowiek zrobi z nim pyszną pizzę 🙂

  2. jasna sprawa, mąka typu 00 do przygotowania pizzy nie ma sobie równych, jest tak drobna, jak anielski pył 😀

  3. Świetny przepis, ja tylko naciskałbym jednak na mąkę 00 . Dzięki temu łatwiej zrobić mega dobre ciasto.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *