Ciasto jogurtowe według przepisu poniżej scharakteryzować można krótko: proste, szybkie, łatwe, a przede wszystkim smaczne. Bez fajerwerków, bajecznych ozdób, bez zadęcia. Za to takie, które można szybko upiec popołudniem, by następnego ranka delektować się kawałkiem w pracy przy kawie. W zasadzie do tego ciasta można użyć dowolnego oleju np. słonecznikowego, jednak użycie arachidowego delikatnie wzbogaci jego smak. Również użycie jak najlepszego smakowo gęstego jogurtu zdecydowanie pozytywnie wpłynie na smak całości.


CIASTO JOGURTOWE

SKŁADNIKI

2 kubki mąki pszennej;
3/4 kubka cukru;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CIASTO JOGURTOWE

Podawaj całkowicie schłodzone, posypane cukrem pudrem.

Ciasto jogurtowe


CIASTO z RABARBAREM? Proszę uprzejmie <<TUTAJ>>.


4 thoughts on “CIASTO JOGURTOWE szybkie i proste”

  1. jestem od jakiegoś czasu obserwatorem i zamierzam wypróbować kolejne smaczki z Twojego bloga. Super, że chcesz się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem.Dzięki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *