Ciabatta z dorszem to łatwy sposób na wykorzystanie np. poniedzielnych pozostałości w lodówce, czy zamrażalniku. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby taki posiłek przygotować sobie extra. Umówmy się jednak, że kanapki to lepiej, gdy robi się szybko. A zatem, jeżeli dysponujesz np. duszoną kapustą w nadmiarze lub kapustą kiszoną, masz bułki (ciabatta najlepsza, bo najmiększa, jednocześnie nie „napompowana”, jak inne) oraz trochę ryby (może być mrożona) to taka kanapka rozwiąże Twój problem. I zapewniam, że to świetny sposób na pyszny posiłek w nowej odsłonie.


CIABATTA Z DORSZEM

SKŁADNIKI

świeże dorsze o łącznej wadze około 800 gramów lub 250 gramów fileta z dorsza;
1-2 bułki, najlepiej ciabatty;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


CIABATTA Z DORSZEM SPOSÓB PODANIA

Bułkę nasącz sokami powstałym podczas pieczenia ryby. Następnie nałóż na bułkę kapustę, a na nią rybę. Świetnie smakuje dodatkowo skropiona sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Ciabatta z dorszem pieczonym i kapustą


Makaron, DORSZ i SZPINAK razem smakują wybornie przepis <<TUTAJ>>.


Pieczonki duszonki prażonki Previous post PIECZONKI zapiekanka z charakterem
Bogracz gulasz węgierska zupa gulaszowa Next post BOGRACZ GULASZ węgierska zupa gulaszowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *