Chrupiące kalmary w oliwie smażone to błyskawiczne danie. Udowadnia ono, że przy odrobinie chęci nawet pod naszą szerokością geograficzną można choć przez chwilę poczuć się, jak nad Morzem Śródziemnym. Dwa warunki: świeże owoce morza i dobrze przygotowane. Podczas przyrządzania kalmarów po pierwsze nie sugeruj się ich wyglądem, ponieważ smakują naprawdę lepiej aniżeli wyglądają. Po drugie smaż je naprawdę krótko, w przeciwnym razie stwardnieją i zrobią się „gumiaste”. A to główny powód, dla którego nie lubi się kalmarów.


CHRUPIĄCE KALMARY SKŁADNIKI

3 średniej wielkości kalmary

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CHRUPIĄCE KALMARY W OLIWIE SMAŻONE

Posól kalmary dopiero teraz, już na talerzu. Podawaj z cząstkami cytryny. Smacznym dodatkiem będzie np. sos czosnkowy albo „tysiąca wysp”. Ale to z Grecją już nie będzie miało nic wspólnego.

Chrupiące kalmary w oliwie smażone


Wypróbuj KALMARY w CIEŚCIE piwnym przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *