Chleb razowy z kasztanami to samo zdrowie i pełen smak. Do jego przygotowania użyłem mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000, zamiast cukru dodałem miodu, a całość wypełniłem pysznymi kasztanami. Całość wyszła bardzo zgrabnie, a chleb dzięki dodatkowi zwykłej mąki pszennej ma bardzo ładną strukturę. Jest bardzo pachnący i lekko słodkawy. Świetnie smakuje jeszcze letni podany z miękkim masłem. Podaję składniki na niedużą bagietkę, więc jeśli zamierzasz upiec „coś większego” po prostu zwiększ proporcjonalnie ilość składników. Podobnie z kasztanami. Jeżeli uznasz, że chcesz ich znacznie więcej w Twoim chlebie po prostu dodaj ich więcej.


CHLEB RAZOWY Z KASZTANAMI

SKŁADNIKI

150 gramów upieczonych i obranych kasztanów;
150 gramów mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

16. Upieczony chleb razowy z kasztanami studź na kratce grillowej. Można zajadać.

Chleb razowy z kasztanami


CHLEB RAZOWY Z KASZTANAMI

Podawaj najlepiej jeszcze letni z miękkim masłem oraz miodem. Uwaga: chleb razowy z kasztanami znika bardzo szybko. Za szybko. Lepiej od razu upiecz więcej.

Chleb razowy z kasztanami


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *