Chili con carne, czyli papryczki chili z mięsem to jedno z tych dań, które jest znane i chętnie jadane na całym świecie. Wbrew pozorom jego pochodzenie nie jest jednoznaczne. Z pewnością nie można stwierdzić, że pochodzi z Meksyku, raczej z Ameryki Północnej. Dla mnie nie ma to większego znaczenia, albowiem chili con carne to danie naprawdę fantastyczne. Jego dewizą jest prostota i mnóstwo smaku. I musi być naprawdę ostre, i musi być naprawdę dość długo gotowane, dzięki czemu smak budowany jest właściwie. I będzie potrzeba sporo jogurtu. Bo będzie piekło. Będzie bardzo piekło.


CHILI CON CARNE SKŁADNIKI:

700 gramów przerośniętej wołowiny (kark, łopatka – najlepsze tzw. plecko);
kilka tajskich (lub innych, byle ostrych) papryczek chili;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CHILI CON CARNE

Możesz podać na wiele sposobów. Jednym z nich jest serwowanie go w kukurydzianych tortillach jako tacos. Dodatkami mogą być sałata lodowa, pomidor, cebula, kolendra oraz śmietana lub jogurt naturalny.

tacos z mięsem mielonym i warzywami

Chili con carne jadane jest również bardzo chętnie z ryżem – tutaj z czarnym ryżem.

Chili con carne

Upiecz doskonałą PIECZEŃ RZYMSKĄ przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *