Burrito z kurczakiem to jedna z wielu możliwych wersji jednego z najbardziej popularnego jadła ze smakowitego Meksyku. Samo burrito to placek pszenny, w który zawija się to, co pod ręką. Ponieważ tortilla ma 30 centymetrów średnicy zmieścić może naprawdę wiele. Danie jest więc bardzo sycące szczególnie, że jednym z obowiązkowych składników każdego burrito jest ser. A co włożycie do środka zależy właściwie od Waszej inwencji. A w zasadzie od tego, co macie w lodówce.


BURRITO Z KURCZAKIEM

SKŁADNIKI

1 tortilla (placek pszenny) o średnicy 30 centymetrów
ćwiartka ugotowanego kurczaka
awokado

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

12. Odwróć burrito na drugą stronę, lekko dociśnij i grzej kolejne 3 minuty.

Burrito z kurczakiem i awokado


BURRITO Z KURCZAKIEM PROPOZYCJA PODANIA

Przekrój burrito z kurczakiem pod skosem na połowę i podawaj od razu. Dodatkami pożądanym będzie kwaśna śmietana (łagodzi, gdy piecze…), świeża kolendra, ostry sos i cząstki limonki.

Burrito z kurczakiem i awokado


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *