Burrito z kurczakiem i awokado to jedna z wielu możliwych wersji jednego z najbardziej popularnego jadła ze smakowitego Meksyku. Samo burrito to placek pszenny, w który zawija się to, co pod ręką. Ponieważ tortilla ma 30 centymetrów średnicy zmieścić może naprawdę wiele. Danie jest więc bardzo sycące szczególnie, że jednym z obowiązkowych składników każdego burrito jest ser. W oryginale na tortillę nakłada się więc trochę sera, na niego nieco pasty ze smażonej czarnej fasoli, potem smażone mięso, a na koniec klasyczną salsę meksykańską Pico de Gallo. Następnie placek należy zwinąć tak, jak nasze krokiety i grzać na patelni po 3 minuty z każdej strony. Prawda, że brzmi pysznie?


BURRITO Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI

1 tortilla (placek pszenny) o średnicy 30 centymetrów
ćwiartka ugotowanego kurczaka
awokado

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Odwróć burrito na drugą stronę, lekko dociśnij i grzej kolejne 3 minuty.

Burrito z kurczakiem i awokado


BURRITO Z KURCZAKIEM I AWOKADO

Przekrój burrito z kurczakiem pod skosem na połowę i podawaj od razu. Dodatkami pożądanym będzie kwaśna śmietana (łagodzi, gdy piecze…), świeża kolendra, ostry sos i cząstki limonki.

Burrito z kurczakiem i awokado


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *