Burger z łososia z krewetkami to przepyszne połączenie. Z jednej strony delikatna, rozpływająca się w ustach ryba, z drugiej zaś chrupiące pod zębem krewetki. Całość doprawiona jest w tajskim stylu. Jest więc papryczka chilli oraz świeży imbir, jest limonka, sporo świeżej kolendry, a także kapary. Tak przygotowane burgery proponuję podać w pieczywie żytnim z jednym z moich ulubionych dipów z ogórkiem, kolendrą i limonką. Burger z łososia z krewetkami smakuje wybornie i myślę, że zasmakuje wszystkim. Przygotujesz go bardzo łatwo i bardzo szybko.


BURGER Z ŁOSOSIA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI

300 gramów łososia bez skóry;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


BURGER Z ŁOSOSIA Z KREWETKAMI PO TAJSKU

Podawaj od razu koniecznie z listkami świeżej kolendry oraz drobno posiekaną czerwoną papryczką chilli.

Burger z łososia z krewetkami


2 thoughts on “BURGER z ŁOSOSIA z krewetkami po tajsku”

  1. myślę, że da się upiec, o ile użyjesz tłustej ryby, właśnie np. brzuszków z łososia. Wiem, że to tłuszcz, ale ponoć to zdrowy tłuszcz 😉 ryby kupuję – zdziwisz się – w Selgrosie. Codziennie są tam świeże dostawy i jest naprawdę duży wybór. Jeżdżę tam 2-3 razy w tygodniu i po prostu poluję na okazje. Gdy taka się nadarzy dzielę „łupy” i mrożę, by wyjąć, gdy mi smak przyjdzie na konkret. Na Ekosferze na rybach kupuję łososia wędzonego na zimno, bo mają tam genialnego. No i śledzie też mają dobre (takie do dalszej obróbki) tylko dość słone, więc trzeba je nieco dłużej moczyć. Ale są fajne, mięsiste.

  2. Gdzie kupujesz w Krakowie ryby? Ja się przyzwyczaiłam do Targu Pietruszkowego, tyle, że tam głównie pstrąg, jesiotr i karp… Chciałam kiedyś wypróbować opcję dostawy z Włoch. Niestety godziny odbioru towaru kolidowały mocno z moją pracą. W sumie nie znam za bardzo sklepów rybnych w okolicy.
    A czy te burgery da się upiec? Wygląda to wszystko smakowicie, tylko mam męża na diecie. I w miarę możliwości ograniczam w posiłkach kalorie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *