Bucatini alla crudaiola przetłumaczyć można jako makaron na surowo (crudaiola po włosku znaczy mniej więcej „na surowo”). W praktyce chodzi o to, że do oczywiście ugotowanego makaronu dodaje się świeże, letnie, surowe warzywa „macerowane” w oliwie i świeżej bazylii. Do dania użyłem makaronu bucatini, czyli takiego grubszego spaghetti, który jest pusty w środku. Po co pusty? Bo bez dziurki ten dość gruby makaron nie ugotowałby się równomiernie. Użyj jak najbardziej dojrzałych, słodkich pomidorków koktajlowych. Sos musi się kilka godzin „przegryzać”, ale koniecznie trzeba wyjąć go z lodówki na godzinę przed przyrządzeniem dania.


BUCATINI ALLA CRUDAIOLA SKŁADNIKI:

250 gramów makaronu bucatini;
8 pomidorków koktajlowych;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


BUCATINI ALLA CRUDAIOLA

Podawaj udekorowane listkami bazylii oraz kaparkami

Bucatini alla crudaiola

Spróbuj również BUCATINI z MIGDAŁOWYM pesto przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *