Bruschetta z pomidorami (czyt. brus’ketta) to nic innego jak grzanka tyle, że po włosku. Taka tradycyjna, ortodoksyjna wręcz to kromka wiejskiego chleba opieczona w piecu, polana oliwą extra vergine i posypana gruboziarnistą sola morską. Tak bywało drzewiej, dzisiaj dodatkiem do takiej grzanki może być w zasadzie wszystko, a co konkretnie to zależy jedynie od inwencji kucharza.

Obecnie najprostszą, a zarazem najbardziej popularną jest bruschetta na bazie jak powyżej, dodatkowo z pomidorami i świeżą bazylią. W kuchni włoskiej wystarczą zaledwie 2-3 składniki, za to najwyższej jakości, aby przygotować coś pysznego, Tak samo jest w tym przypadku. Ale dwa warunki. Pomidory muszą być słodkie od słoneczka, dojrzałe, a chleb odpowiedni.


BRUSCHETTA Z POMIDORAMI SKŁADNIKI

chleb (nie byle jaki  tzw. ciężki, na zakwasie, z twardą skórką);
dojrzałe na słońcu pomidory;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


BRUSCHETTA Z POMIDORAMI

Nakładaj pomidory na chleb, skrop dodatkowo oliwą i udekoruj listkami bazylii. Chleb powinien lekko nasiąknąć sosem, ale skórki powinny nadal pozostać chrupiące. To dlatego tak ważny jest wybór chleba do bruschetta. Bruschetta z pomidorami to jedna z najlepszych rzeczy, jaką można zjeść. Pod warunkiem użycia najlepszych jakościowo składników.

Bruschetta z pomidorami

Smak na CIABATTĘ  z DORSZEM? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *