Botwinka zupa z młodych buraków

Botwinka to sztandarowa wiosenna zupa przyrządzana z młodych buraków wraz ich nacią. Polacy kochają buraki i dobrze, bo to wspaniałe warzywa. Botwinka, czyli młody, wiosenny burak, wraz z liśćmi to specjał znakomity. Trudno o prostszy przepis, trudno o prostsze danie, które jednocześnie daje tyle doznań smakowych. Nigdzie nie zjecie lepszej botwinki, aniżeli we własnym domu samodzielnie przyrządzonej, dlatego wykorzystajcie mój przepis i zróbcie ją sami. A dodać do niej możecie, co tylko dusza zapragnie. A to białą fasolkę, a to ser feta, a to przesmażone ziemniaki (bratkartofle). Botwinka „przyjmie” wszystko, bo to zupa znakomita.


BOTWINKA ZUPA

SKŁADNIKI

2 duże pęczki botwinki;
dwa pęczki świeżego koperku;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

15. Do miski włóż trochę białej fasoli, ugotowane ziemniaki i pokrojone w ćwiartki jajka. Dodaj trochę świeżego koperku.

Botwinka zupa z młodych buraków


BOTWINKA ZUPA ZE SMAKIEM

Znakomicie smakuje w dniu, w którym jest przygotowana, ale i na drugi dzień jest znakomita.

Botwinka zupa z młodych buraków


Przygotuj pyszny GRAVLAX z BURAKIEM przepis <<TUTAJ>>.


wieprzowina długo pieczona Previous post WIEPRZOWINA długo pieczona
sałatka z ośmiornicą Next post SAŁATKA z OŚMIORNICĄ smak Chorwacji

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *