Borówki w cukrze to absolutny „niezbędnik” dla amatorów tych przepysznych, delikatnych owoców. Wysyp borówek (lokalna, krakowska nazwa owoców jagód) to raj dla ich amatorów. Jednymi z najpopularniejszych dań z ich udziałem są pierogi i naleśniki. Warto pomyśleć, by te pyszne owoce zamknąć w słoiku tak, aby móc się nimi rozkoszować nie tylko w sezonie, ale również w zimowe, długie wieczory. Najprostszą metodą jest przegotowanie borówek z cukrem, a następnie umieszczenie ich w dobrze wyparzonych słoiczkach. Tak przygotowane, a następnie pasteryzowane borówki wytrzymają wiele, wiele miesięcy zachowując przy tym wspaniały smak. Ilość cukru użytego zależy od indywidualnych preferencji; ja cukru używam bardzo oszczędnie, jednak 30% wagi owoców jest absolutnie niezbędne, by w ogóle takie przetwory się udały.


BORÓWKI W CUKRZE SKŁADNIKI:

1 kilogram borówek (jagód);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


BORÓWKI W CUKRZE

Znakomicie pasują do do naleśników, jogurtu, herbaty itp.. W zasadzie pasują do wszystkiego; są znakomite, a tak przygotowane nic nie tracą na swym smaku.

Borówki w cukrze

Ciasto DROŻDŻOWE z BORÓWKAMI przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *