Bitki cielęce w sosie grzybowym to danie znakomite i pyszne. Jak to zwykle bywa z bitkami jest banalne w przygotowaniu, a o ostatecznym smaku dania decydują detale. W tym wypadku jest to perłowa cebulka, która wspaniale swoją delikatnością i słodyczą „doprawia” danie oraz marchewka. Interesującym dodatkiem decydującym o grzybowym charakterze sosu jest „gotowiec”. Co najważniejsze zawartość słoiczka, czyli grubo krojone grzyby smakują wybornie i nie ma w nich chemii. Dzięki takiemu słoiczkowi sos grzybowy zrobicie błyskawicznie i będzie smakował naprawdę świetnie.


BITKI CIELĘCE W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI:

400 gramów udźca cielęcego pokrojonego na nieduże kotleciki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

13. Rozpuść 1 łyżeczkę skrobi ziemniaczanej w 1 łyżeczce zimnej wody i wlej do sosu, aby go zagęścić (jeżeli sos zgęstnieje wcześniej nie wlewaj całej skrobi). Zagotuj krótko.

Bitki cielęce w sosie grzybowym


BITKI CIELĘCE W SOSIE GRZYBOWYM

Podawaj np. z kaszą jęczmienną i burakami zasmażanymi. Przepyszne i proste danie, które zachwyci każdego.

Bitki cielęce w sosie grzybowym

Spróbuj także pyszne BITKI według przepisu <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *