Biszkopt włoski o dźwięcznej nazwie Torta Margherita to bardzo popularne w całych Włoszech ciasto. Nie jest specjalnie wytworne, za to przygotowuje się je błyskawicznie. Do przygotowania Torta Margherita potrzebny jest tuzin jajek, pozostałe składniki zaś stanowią jedynie uzupełnienie. Dawniej, gdy włoskie mammy i nonny nie miały do dyspozycji robotów kuchennych kilkunastominutowe ucieranie jajek z cukrem wymagało niezłej krzepy. Dzisiaj po prostu umieszczamy składniki w malakserze i co jakiś czas nudząc się niemiłosiernie przy tym dokładamy kolejne. Otrzymujemy bardzo przyjemne ciasto, które najlepiej smakuje w dniu jego upieczenia. W dniu następnym, jeżeli oczywiście coś zostanie, trzeba już je moczyć w mleku, kawie lub herbacie. A ja myślę, że nawet w grapie nie byłoby złym pomysłem.


BISZKOPT WŁOSKI

SKŁADNIKI

12 jajek;
145 gramów cukru;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


BISZKOPT WŁOSKI

Kawa lub herbata (co kto woli) i kawałek torta margherita (biszkopt włoski) = pełnia szczęścia. Na drugi dzień idealne jako pogryzka, a gdy wyschnięte za bardzo wolno maczać, w czym się lubi. Ja lubię w grappie …

Biszkopt włoski z cytrynową nutą Torta Margherita


Spróbuj również przepyszne CIASTO PIJAK przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *