Bigos z białej kapusty to mistrzostwo świata. Danie w zamierzeniu sezonowe, choć biała kapusta dostępna jest przez cały rok. Ale wczesnym latem, kiedy kapusta jest młoda i świeżutka bigos z takiej kapusty z dodatkiem boczku i mielonego mięsa (tak, tak, właśnie mielonego) jest niemiłosiernie smaczny. Natychmiast po przyrządzeniu słodkawy, na drugi dzień „po przegryzieniu się” zupełnie inny w smaku, aczkolwiek nadal wyjątkowy. W moim letnim bigosie z białej kapusty musi być sporo sosu, taka jego uroda. Jest lekki, ale pożywny, pełen aromatów i smaków. Zachęcam do wypróbowania.


BIGOS Z BIAŁEJ KAPUSTY SKŁADNIKI

biała kapusta o wadze 2 kg;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Wymieszaj dokładnie bigos. W razie potrzeby dodaj wody z gotowania kapusty, a także w razie potrzeby soli, pieprzu, koncentratu pomidorowego lub mielonej słodkiej papryki. Na koniec możesz również dodać 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany.

Bigos z białej kapusty


BIGOS Z BIAŁEJ KAPUSTY

Smakuje najlepiej zaraz po jego przygotowaniu, ale i na drugi dzień, po „przegryzieniu się” jest naprawdę niezły.

Bigos z białej kapusty

A gdy wolisz BIGOS MYŚLIWSKI kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *