Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowej to dla mnie wciąż wielka kulinarna zagadka. Gdy otrzymałem przepis na tę przekąskę oniemiałem. Po co pyszną białą kiełbasę zanurzać w occie i pomidorach, a w dodatku dziwacznie całość doprawić? Przepis w kąt rzuciłem, jednak spokoju nie dawał. Pewnego dnia sięgnąłem więc po niego i danie przyrządziłem. Od razu mówię szczerze, że jako absolutny fanatyk białej kiełbasy nie dopuszczam innej formy jej konsumpcji, jak tylko surową krótko gotowaną. Jednak zdaję sobie sprawę, że każdy ma swój gust i z pewnością komuś taka biała kiełbasa marynowana zasmakuje. Mnie zasmakowała, ale nie ma to jak ta gotowana.
BIAŁA KIEŁBASA MARYNOWANA
SKŁADNIKI
500 gramów parzonej białej kiełbasy;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
10. Gdy zalewa jest wystudzona wlej ją do słoika z kiełbasą. Całość dobrze zamieszaj. Słoik zakręć i wstaw do lodówki na kilka dni, aby smaki przegryzły się.
BIAŁA KIEŁBASA MARYNOWANA PROPOZYCJA PODANIA
Powinna być koniecznie podawana ze sporą ilością chrzanu i papryczkami chilli.
A może wolisz ŚLEDZIE NA KWAŚNO? Przepis na nie znajdziesz <<TUTAJ>>.