Bataty pieczone są pyszne. To wciąż nieodkryte w pełni przez Polaków warzywo. A szkoda, bo jest bardzo uniwersalne; można je gotować, smażyć i piec na wszelkie możliwe sposoby. Batatami można zastąpić tradycyjne ziemniaki, choć akurat z tym byłbym bardzo ostrożny. W przeciwieństwie do naszych ziemniaków bataty są słodkie i gotują się dwa razy szybciej. Zawierają mniej skrobi, dzięki czemu mają niższy indeks glikemiczny co oznacza, że są idealnym zamiennikiem tradycyjnego ziemniaka dla chorych na cukrzycę. Mam dla Was prosty przepis na bataty pieczone w piekarniku, choć wyobrażam sobie że znacznie lepiej (podobnie jak polskie ziemniaki) smakować pewnie będą z ogniska.


BATATY PIECZONE

SKŁADNIKI:

  • 1 kilogram batatów;

    Kuchnia Tomka

    Tylko sprawdzone przepisy
    • Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN
    • Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN
    • Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN
    Zaloguj się lub Wykup
    Sprawdź Wykup
    Anuluj

    Kuchnia Tomka

    Tylko sprawdzone przepisy
    Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

    Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

    Sprawdź
    Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

    Kuchnia Tomka

    Tylko sprawdzone przepisy
    Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

    Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

    Sprawdź
    Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

    Kuchnia Tomka

    Tylko sprawdzone przepisy
    Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

    Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

    Sprawdź
    Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
    Anuluj


    BATATY PIECZONE Z MASŁEM CZOSNKOWYM

    Podane z masłem czosnkowym to fantastyczny dodatek do obiadu, ale i jedzono solo smakują znakomicie.

    bataty pieczone z masłem czosnkowym

    Zobacz, jak jeszcze możesz wykorzystać BATATY po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *