Barszcz czerwony z krokietami to jedno z najlepszych i najsmaczniejszych dań kuchni polskiej. I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Po wielu, wielu latach prób i eksperymentów wypracowałem w końcu przepisy idealne. I na barszcz, i na krokiety z mięsem. Jasne, Wy pewnie uważacie, że Wasze przepisy są lepsze. Być może tak jest, każdy ma swój gust. Pozwólcie więc, że przedstawię Wam poniżej te moje bo wierzę, że przygotowany według nich mój barszcz czerwony z krokietami i Wam zasmakuje.

BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETAMI

Barszcz czerwony, o ile kiedyś pijałem najchętniej taki na wędzonce zrobiony, teraz wolę tradycyjny. Przygotowany na wywarze z buraków i wzmocniony suszonymi burakami. Koniecznie z ogromną ilością czosnku i świeżo zmiażdżonego w moździerzu pieprzu. No i obowiązkowo z <<DOMOWYM ZAKWASEM>>. Roboty mało, za to efekt genialny. Krokiety zaś również wyglądają na zwyczajne, lecz oczywiście tak nie jest. W przepisie pokażę Wam kilka trików, które decydują o ich unikatowości.

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


Gdy na drugi dzień parę krokietów chcesz zostawić nie panieruj ich, nie smaż. Rozłóż na talerzu, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki. Na drugi dzień wyjmij je na zewnątrz na godzinę przed panierowaniem i smażeniem. Przepis na te rewelacyjne KROKIETY z MIĘSEM znajdziesz <<TUTAJ>>.

WARTO CZY NIE WARTO TAKI BARSZCZ Z KROKIETAMI ROBIĆ

Wiem, to tylko jedzenie. Może i nie warto tak się przy nim trudzić. Gdy jednak coś tak starannie przyrządzonego zaczynasz jeść przychodzi refleksja i zrozumienie. Że jednak warto. Że stosując parę trików możesz wynieść swój posiłek na szczyt i cieszyć się jego wybornym, unikatowym smakiem. Pamiętaj. Życie jest zbyt krótkie, by jeść byle co.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *