Bakłażan zapiekany z oscypkiem doskonale przyjmuje słonawy smak sera, a pomidory i bazylia dopełniają ekstazy dla podniebienia. Miałem użyć włoskiej wędzonej scamorzy, ale na szczęście przypomniałem sobie, że przecież nasz oscypek nie dość, że nie jest gorszy, to moim zdaniem jego smak bije „na głowę” większość serów w całej Europie. Oczywiście poza sezonem „oscypkowym” użyj innego serka górskiego, np. redykołki, czy gółki lub pucoka… W ostateczności użyj swojego ulubionego sera, który dobrze się zapiecze.


BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z OSCYPKIEM SKŁADNIKI

1 duży bakłażan;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z OSCYPKIEM

Bakłażana wyjmij z piekarnika i pozostaw na 1-2 minuty, aż ser nieco się „zwiąże”. Po tym czasie bakłażan zapiekany z oscypkiem jest idealny do konsumpcji. 

Bakłażan zapiekany z oscypkiem

Pyszny jest również BAKŁAŻAN z POMIDORAMI – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *