Bakłażan zapiekany z oscypkiem doskonale przyjmuje słonawy smak sera, a pomidory i bazylia dopełniają ekstazy dla podniebienia. Miałem użyć włoskiej wędzonej scamorzy, ale na szczęście przypomniałem sobie, że przecież nasz oscypek nie dość, że nie jest gorszy, to moim zdaniem jego smak bije „na głowę” większość serów w całej Europie. Oczywiście poza sezonem „oscypkowym” użyj innego serka górskiego, np. redykołki, czy gółki lub pucoka… W ostateczności użyj swojego ulubionego sera, który dobrze się zapiecze.

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu do wszystkich przepisów.

Sprawdź
Kup terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy


BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z OSCYPKIEM

Bakłażana wyjmij z piekarnika i pozostaw na 1-2 minuty, aż ser nieco się „zwiąże”. Po tym czasie bakłażan zapiekany z oscypkiem jest idealny do konsumpcji. 

Bakłażan zapiekany z oscypkiem

Pyszny jest również BAKŁAŻAN z POMIDORAMI – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *