Bakłażan z piekarnika to najlepszy i chyba najłatwiejszy sposób na pałaszowanie tego ciekawego warzywa. Sam bakłażan składa się w 90 procentach z wody i nie ma jakiegoś wybijającego się smaku. Z tego też powodu dobrze sprawdza się jako dodatek do różnych dań. Zupełnie inaczej jednak nasz bohater smakuje, gdy go zapiec. Pieczenie wydobywa z niego smak, a wzbogacony o intensywne składniki staje się kompletnym daniem. Zwykle pysznym i niezastąpionym. W poniższym przepisie proponuję łatwy obiad z bakłażanem z piekarnika w roli głównej.


BAKŁAŻAN Z PIEKARNIKA

SKŁADNIKI

1 średni bakłażan

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


BAKŁAŻAN Z PIEKARNIKA SPOSÓB PODANIA

Podawaj z ostrym sosem posypany posiekaną natką pietruszki.

bakłażan z piekarnika z tuńczykiem


Przygotuj również KALMARY po chorwacku przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *