Bakłażan z piekarnika to najlepszy i chyba najłatwiejszy sposób na pałaszowanie tego ciekawego warzywa. Sam bakłażan składa się w 90 procentach z wody i nie ma jakiegoś wybijającego się smaku. Z tego też powodu dobrze sprawdza się jako dodatek do różnych dań. Zupełnie inaczej jednak nasz bohater smakuje, gdy go zapiec. Pieczenie wydobywa z niego smak, a wzbogacony o intensywne składniki staje się kompletnym daniem. Zwykle pysznym i niezastąpionym. W poniższym przepisie proponuję łatwy obiad z bakłażanem z piekarnika w roli głównej.
BAKŁAŻAN Z PIEKARNIKA
SKŁADNIKI
1 średni bakłażan
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
BAKŁAŻAN Z PIEKARNIKA SPOSÓB PODANIA
Podawaj z ostrym sosem posypany posiekaną natką pietruszki.
Przygotuj również KALMARY po chorwacku przepis <<TUTAJ>>.