zupa krem z dyni z imbirem

Zupa krem z dyni z imbirem to pozycja obowiązkowa w moim domu każdej jesieni. Zupa jest bardzo aromatyczna i sycąca, a dodatek pestek z dyni i styryjskiego oleju w tychże pestek nadaje jej właściwie królewskiego smaku. Jakie dyni użyjesz tak naprawdę nie ma większego znaczenia, choć zarówno dynia hokkaido, jak i piżmowa wydają się być w tym przypadku najlepsze. To jednak przyprawy nadają tej zupie niewiarygodnego smaku, zatem to one decydują o charakterze tej zupy.

ZUPA KREM Z DYNI W PRZYPRAWACH

Tylko pomyślcie. Ugotowana, przetarta dynia i  marchewka. Dużo słodyczy zatem. A smak? Cynamon. Kmin rzymski. Imbir. Ostro i aromatycznie. Bardzo aromatycznie. A finisz ze styryjskich pestek dyni i orzechowego w smaku oleju ze styryjskich pestek dyni. To się musi udać, to musi smakować wybornie.

zupa krem z dyni z imbirem

SZYBKO I PYSZNIE

Nie zrażaj się, że to za trudne dla Ciebie. Nic bardziej mylnego. Zupa jest banalna w przygotowaniu. Bez problemu dasz radę. A gdy już zasiądziesz do stołu poczujesz zapach, który zniewala. A gdy już spróbujesz poczujesz się, jak w niebie. Bo zupa krem z dyni z imbirem smakuje po prostu niebiańsko. Jeżeli uważasz, że przesadzam to po prostu ją wypróbuj.

Przepis na Zupę KREM Z DYNI z imbirem znajdziesz <<TUTAJ>>.


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *