ryż z truskawkami

Truskawki zawsze i chętnie. A ryż z truskawkami również chętnie, bo taki obiad w wiosenne popołudnie po prostu smakuje znakomicie. Wierzę, że soczyste owoce położone na ryżu cynamonem przyprawionym, polane gęstą kwaśną, wiejską śmietaną i miętą wzbogacone zawojują również podniebienia tych, co to obiadów „na słodko” nie lubią.

TRUSKAWKI KOCHAMY WSZYSCY

Czy znacie w Waszym otoczeniu choć jedną osobę, która truskawek nie lubi? Co mają w sobie te piękne, czerwone soczyste owoce, które w maju i czerwcu królują na targowiskach, placach, w sklepach? Dojrzałe truskawki i kieliszek wina musującego, ucierane lub drożdżowe ciasto z truskawkami, kruszony, dżem truskawkowy, pierogi z truskawkami, no i mój ulubiony ryż z truskawkami. Aż strach myśleć, ile pyszności z dodatkiem tych cudnych owoców pominąłem.

truskawki

RYŻ Z TRUSKAWKAMI

Zapraszam Was na jedno z moich ulubionych dań z truskawkami. Ryż z truskawkami smakuje wybornie, gdy truskawki są odpowiednio dojrzałe, soczyste i słodkie, jak należy. Zawsze przed zakupem spróbujcie jedną i nie wahajcie się odmówić ich zakupu, gdy smakują papierem. Bo albo są wtedy niedojrzałe, albo przyjechały chemią zasypane z odległej Hiszpanii. Czekajcie na te nasze, które może nie są ładne, ale smakiem biją wszystkie inne na świecie. Najlepiej na kobiałki kupować na placach, przy drodze, albo w miejscach, gdzie truskawki po prostu rosną. Różnicę poczujecie od razu.

truskawki-kuchnia-tomka

Przepis na smakowity RYŻ Z TRUSKAWKAMI znajdziesz <<TUTAJ>>.


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *