Tagliatelle al ragu alla bolognese to nazwa oryginalnego, przepysznego dania. Danie to pochodzi z Bolonii i jest najczęściej… masakrowanym daniem na świecie. Poza Włochami ta pasta występuje pod nazwą spaghetii bolognese i składa się z byle jakiego mielonego mięsa, tony sosu pomidorowego i sera.

TAGLIATELLE AL RAGU ALLA BOLOGNESE

Właśnie teraz masz szansę dowiedzieć się, o co w tym wszystkim chodzi i jak przygotować prawdziwe „tagliatelle al ragu alla bolognese”. Poznaj cztery podstawowe warunki, aby Twój makaron po bolońsku wyszedł tak, jak należy i smakował wybornie. Przekonaj się, że nic nie może równać się z oryginałem.

CZTERY WARUNKI

Warunki uzyskania znakomitego „tagliatelle al ragu alla bolognese” to po pierwsze soffritto (bardzo wolno i długo smażone warzywa). Po drugie mięso (wołowina plus nieco surowego boczku – nie wędzonego – lub pancetty). Po trzecie sam sos (naturalny, mięsny, bez pomidorów). Po czwarte makaron (tylko tagliatelle lub pappardelle, aby ciężki sos miał powierzchnię, którą może oblepić). W tym przypadku świeży makaron zrobi również różnicę. Zróbcie od razu większą ilość – można mrozić – bo będziecie chcieli jeść więcej i więcej.

<<<< Zobacz przepis na Tagliatelle al ragu alla bolognese TUTAJ >>>>

Drukuj przepis

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.