Risotto z koprem włoskim to znakomite danie. Znakomite pod każdym względem. Po pierwsze jest na wskroś włoskie, a jak wszyscy wiemy kuchnia włoska jest jedną z najlepszych kuchni świata. Po drugie zawiera tak arcywłoskie składniki, jak sukienki Sophi Loren, czy samochody Alfa Romeo. Po trzecie wreszcie pozwala „przełamać się” przeciwnikom fenkuła vel kopru włoskiego, którym jego anyżkowy posmak nie odpowiada.

RISOTTO Z KOPREM WŁOSKIM

Przygotowanie dania jest łatwe, o ile zastosujesz się do moich wskazówek. No i jak przy każdym risotto i w tym przypadku (stety, bądź niestety) trzeba w tej kuchni przynajmniej te pół godziny spędzić. Każde risotto wymaga niemal ciągłego mieszania ryżu w trakcie jego gotowania, co uniemożliwia skutecznie zajęcie się innymi czynnościami. Również fenkuł trzeba gotować około 20 minut, co dodatkowo zwiększa pracochłonność dania. Nic dziwnego, że we włoskich restauracjach risotto można zamówić dla minimum dwóch osób. Przyrządzanie risotto dla mniejszej ilości osób jest po prostu bezsensowne i nieopłacalne.

WARTO, CZY NIE WARTO

Jeżeli do tej pory jeszcze Cię nie zniechęciłem do przygotowania risotto z koprem włoskim to na koniec mam dla Ciebie świetną informację. To risotto jest cudne w smaku i nietuzinkowe. Zapewniam Cię, że jeszcze nigdy takiego nie jadłaś, nie jadłeś. Zbierzcie się z rodziną lub grupą znajomych i zrób dla nich takie risotto, a będą kochać Cię wiecznie. Aha, nie zapomnij podać butelki dobrego wina do Twojego risotto. La bella vita!

Przepis na risotto z koprem włoskim znajdziesz <<<<TUTAJ>>>>


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *