Smażona wieprzowina z warzywami w sezamie to przykład na proste i naprawdę łatwe danie. Danie, którego smak będzie się śnił po nocach. Zapewniam. Jeżeli do tej pory kuchnia krajów azjatyckich kojarzyła Ci się albo z barami szybkiej obsługi, w których niemiłosiernie śmierdzi spalenizną, albo z kurczakiem z ryżem zalanym sosem to teraz masz szansę zjeść wreszcie coś dobrego. Swojego. Domowego. Przekonasz się, że nie warto korzystać zarówno z „chińskich” barów, jak i oferty „chińskiej” gastronomii. w Polsce. Lepiej po prostu zjesz w domu. No i będziesz wiedzieć, co jesz…

SMAŻONA WIEPRZOWINA

Aby mięso usmażyło się błyskawicznie warto użyć polędwiczki wieprzowej. Krótko smażone mięso pozostanie wspaniale soczyste. Równie krótko smażone warzywa pozostaną chrupkie. To klasyczny sposób na przygotowanie dań z woka. Jeżeli nie dysponujesz wokiem nie przejmuj się, na zwykłej również to danie uda Ci się przygotować. Pamiętać jednak musisz, aby Twoja patelnia była mocno rozgrzana, a smażenie odbywało się na mocnym ogniu.

DANIE Z WOKA

Ideą dań z woka jest bardzo szybkie smażenie w wysokiej temperaturze, dzięki czemu – tak, jak w tym przypadku – mięso pozostaje soczyste, a warzywa są wciąż chrupiące. Przygotowanie tego dania nie nastręczy trudności nikomu, za to smak będziecie pamiętać dłuuuuugo.

Przepis na smażona wieprzowinę znajdziesz <<<<TUTAJ>>>>.


Zobacz również

2 thoughts on “Smażona wieprzowina z warzywami w sezamie”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *