rolady z kurczaka ze szparagami

Rolady z kurczaka, na które przepis prezentuję Wam tym razem jedynie z pozoru wydają się być banalnymi. Mało tego, moje rolady należy przygotować z kurzych piersi, więc wielu z Was już właściwie skazało to danie na straty. Ale jednak… zaczekajcie chwilkę, posłuchajcie. Bo. Do środka takich rolad wkładam świeżutkie, chrupiące zielone szparagi. A żeby smak podkręcić pod szparagi układam plastry niesamowicie aromatycznej szynki szwarcwaldzkiej.

ROLADY Z KURCZAKA MOGĄ BYĆ SUPER

A żeby było jeszcze smaczniej i efektowniej na szynce lądują plastry mozzarelli. Całość smażona krótko i potem duszona. Danie jest piekielnie pyszne. Kurczak delikatny, szynka szwarcwaldzka dobrze słona i mocno aromatyczna, mozzarella ciągnąca się po usmażeniu, a szparagi chrupiące.

A MOŻE SOS DO TEGO

A jeżeli jeszcze się zastanawiacie, czy warto takie rolady przygotować to „dorzucam” Wam jeszcze do nich sos. Przygotowany na bazie sosu z duszenia rolad, z dodatkiem białego wina, z suszonymi pomidorami, liśćmi świeżego szpinaku i podkreślony świeżym masłem… Dalej nie przekonani? No to dla Was zostaje już chyba tylko fast food na mieście… Jeżeli moje rolady z kurczaka nie będą Wam smakowały, to ja nie znam się na gotowaniu. No i? Przekonałem Cię?

Przepis na ROLADY Z KURCZAKA ze szparagami znajdziesz <<TUTAJ>>.


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *