Pyszny makownik może być wspaniałym uzupełnienim bożonarodzeniowego stołu. Ten, który Wam proponuję nazywany jest również makownikiem japońskim. Charakteryzuje się tym, że … maku w nim mało, za to jabłek multum. W dodatku przygotowuje się go dość szybko i nie potrzeba dokładnego odmierzania składników.

PYSZNY MAKOWNIK BEZ MĄKI i DROŻDŻY

Do tego ciasta nie używa się ani drożdży, ani proszku do pieczenia, ani mąki. Po upieczeniu i przestygnięciu najlepiej je przechowywać na wierzchu w temperaturze pokojowej pod przykryciem np. czystą ściereczką. W ten sposób zachowa świeżość przez góra dwa dni, ale nie znam nikogo, kto w ciągu tych dwóch dnie nie pochłonie go bez reszty…

<<<< Przepis na makownik japoński znajdziesz TUTAJ >>>>

Drukuj przepis

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *