Prowansalska zupa fasolowa to świetna pozycja dla każdego. To pachnąca ziołami prowansalskimi, wręcz delikatna i aromatyczna zupa. Zawiera wszystkie składniki, jakie „lubi” fasola, czyli boczek, cebulę, czosnek no i jak pisałem wcześniej aromatyczne zioła prowansalskie.  Nie jest zagęszczana zasmażką, lecz doprawiana na koniec oliwą i octem winnym.

Zupę fasolową możesz podać zmiksowaną, ale jeśli lubisz pozostaw po ugotowaniu bez blendowania. Świetną alternatywą jest zmiksowanie zupy tylko częściowo tak, aby nieco zupę zagęścić, ale by część składników pozostała w całości. Co do fasoli właściwie każda nadaje się do przyrządzenia tej zupy – wybierz swoją ulubioną.

<<<<Zobacz przepis TUTAJ >>>>.

Drukuj przepis

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *