Święta coraz bliżej, najwyższy czas zatem nastawić domowy zakwas na barszcz czerwony. To ważne, bo ten nawet 7 dni potrzebuje, by być gotowym. A kto choć raz zrobił taki zakwas samodzielnie ten już nigdy do takiego kupnego nie powrócił. Nie dlatego, że te kupne są wyjątkowo złej jakości, ale dlatego, że domowy zakwas na barszcz czerwony smakuje zupełnie inaczej. A barszcz na nim zrobiony jest niesamowity i nie ma sobie równych. W wielu domach barszcz czerwony jest obowiązkowym daniem na kolacji wigilijnej. Dlatego już dzisiaj zatem trzeba zadbać, aby móc go przyrządzić w ten magiczny wieczór.

Jedynym, acz bezwzględnym warunkiem udanego zakwasu jest odpowiednia jakość produktów użytych do jego przyrządzenia. Buraki powinny być ze sprawdzonego źródła, czosnek tylko polski, chleb prawdziwy, żytni i kilka trików, które Ci w przepisie podam.

<<<< Przepis na domowy zakwas na barszcz czerwony TUTAJ >>>>

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *