Placki ziemniaczane z gulaszem i kurkami to jedno z najlepszych dań kuchni polskiej. Wiem, że grudzień to nie sezon na kurki, ale korzystając z dobrodziejstwa mrożenia grzybów i zimą taki gulasz z nimi przyrządzić można, a co. Placki ziemniaczane albo drobno tarte, takie puszyste, albo tarte grubo, z dodatkiem gałki muszkatołowej – co kto woli. Gulasz drobiowy, wieprzowy albo cielęcy. Sos zwykły, zabielony, zagęszczony, naturalny lub z dużą ilością mielonej papryki. Wybór wielki, i tylko kurki pozostać muszą kurkami… Placki ziemniaczane z gulaszem i kurkami to jedno z moich (i Waszych pewnie też…) najbardziej ulubionych dań zimową porą. Spróbujcie mojej wersji.

<<<<Przepis na chrupiące placki ziemniaczane TUTAJ >>>>

<<<<Przepis na gulasz cielęcy z kurkami TUTAJ >>>>

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *