meksykańska nuta zupa meksykanska z kurczakiem kuchnia tomka

Meksykańska nuta brzmi w zupie, na którą przepis Wam dzisiaj prezentuję. W tej nucie kolendra być musi, wiadomo, ale jest i chipotle. Wściekle ostra wyciska siódme poty – no i koniecznie z dodatkiem pomidorowego sosu, w którym dzielnie pływa. Dodatek fety i awokado przy tym jest jedynie malutką igraszką, która próbuje zupę nieco załagodzić.

MEKSYKAŃSKA NUTA WYCIŚNIE POTY

Bazą do mojej meksykańskiej zupy jest zwykły bulion z kurczaka, najlepiej żeby i trochę kurczaka pozostało, by zupę wzbogacić. Dodatek ciecierzycy ucieszy wszystkich, którzy kochają warzywa. Jak widzisz moja meksykańska nuta, ups – zupa jest bardzo zbilansowana. Jest wściekle ostra, pożywna, zawiewa świeżą kolendrą no i smakuje również świeżo wyciśniętym sokiem z limonki. Dodatki te wielki świeżości powiew wnoszą.

CZY CHARAKTERU CI STARCZY?

Ta meksykańska nuta dla odważnych raczej wybrzmiewa. Jasne, możesz udawać, że dodajesz chipotle wrzucając pół papryczki i pomijając sos, w którym się pieści. Wrzucając jednak takich papryczek dwie sztuki wybijesz sobie z głowy wszelkie głupoty, choroby odpłyną w siną dal, oczy silnie załzawione przemyją się z nieczystości… Tylko czy wystarczy Ci charakteru, by podjąć takie wyzwanie?

By podjąć moje WYZWANIE kliknij <<TUTAJ>>.


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *