Hot dog z kiszonkami po węgiersku

Hot dog z kiszonkami po węgiersku to znakomicie zbilansowany szybki posiłek przygotowany z chrupiącej bułki, paprykowanej kiełbaski i zdrowych kiszonek.

Mój hot dog z kiszonkami po węgiersku to znakomity i szybki posiłek przygotowany z chrupiącej bułki, paprykowanej kiełbaski i zdrowych kiszonek. Ten hot dog z kiszonkami udowadnia, że szybkie jadło nie musi być złe. Nie ma nic negatywnego w posiłkach, które przygotowuje się błyskawicznie i zjada niejednokrotnie „na kolanie”. Cóż, takie życie, czasem nie da się inaczej. Warunkiem, aby szybkie jadło było zdrowe i pyszne są oczywiście najwyższej jakości składniki. W przypadku hot doga kiełbaska musi mieć wiadome pochodzenie, bułki od lokalnego piekarza, a dodatki koniecznie warzywne, aby posiłek był zbilansowany. Ten hot dog po węgiersku jest zbilansowany idealnie.

Składniki

3 dobrej jakości wiejskie pszenne bułki;
3 węgierskie kiełbaski paprykowane (surowe);
kiszonki węgierskie;
ostra musztarda lub ostra pasta paprykowa;

Przepis na hot dog z kiszonkami

Składniki mojego hot doga są dość typowe.

Po pierwsze kiełbaski, ale takie mocno paprykowane, lekko pikantne.

Po drugie pieczywo. Koniecznie pszenne, wysokiej jakości tak, aby skórka była chrupiąca, ale nie za twarda (bułkę musi się łatwo gryźć, ale musi też lekko chrupać).

Po trzecie warzywa, czyli w przypadku hot doga po węgiersku koniecznie kiszonki. Tutaj użyłem zestawu kiszonek zakupionych w sklepie węgierskim. Moje kiszonki, jak na standardy węgierskie były dość łagodne.

Po czwarte sosy, jakie lubisz; u mnie jedynie musztarda estragonowa, choć możesz użyć np. węgierskiej pasty paprykowej CSIPOS EROS PISTA. Ty użyj składników najlepszych jakie znajdziesz w Twojej okolicy.

Jeszcze rzut oka na mój zestaw kiszonek węgierskich, są tutaj papryki faszerowane kapustą kiszoną, cukinia, kalafior, ogórki itp.. Lekko, ale naprawdę tylko lekko pikantne. Kiszonki odcedź z zalewy i pozostaw w misce. Kiełbaski umyj i włóż do garnka z gotującą się wodą. Gotuj je 10 minut na średnim ogniu.

Kiszonki zmiksuj w malakserze na drobne kawałki. Następnie przełóż je na durszlak i pozostaw, aby dobrze odciekły.

Hot dog z kiszonkami sposób podania

Bułki przekrój wzdłuż w połowie, a następnie wstaw na 5 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 stopni, aby podgrzały się i stały się lekko chrupiące. Każdą z bułek weź w dłoń, rozchyl ją i nałóż na spód trochę kiszonek (wcześniej odciśnij nadmiar soku). Na nie wyciśnij trochę musztardy. Na musztardę połóż kiełbaskę, na nią nałóż ponownie trochę musztardy i kiszonek.

Przyciśnij górną część bułki do spodniej. Chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku bułka, do tego lekko pikantne kiszonki i „charakterne” kiełbaski węgierskie.


Spróbuj przepis na klopsy drobiowe w sosie koperkowym.


Rekomendowane przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *