Gulasz cielęcy z warzywami vel potrawka mięsna to znakomite danie zarówno pod względem smaku, jak i możliwości jego podania. Ze względu na jego bogatą zawartość składników można go jeść solo, jak również z najprzeróżniejszymi dodatkami. Idealnie pasować z taką potrawką, czy też gulaszem będą kasze, ryż, ziemniaki, a nawet makaron. Za smak całości, niezrównany, wyjątkowy, kładę głowę pod topór.

GULASZ CIELĘCY INACZEJ

Nie jest to z pewnością klasyczny gulasz, nie jest to też klasyczna potrawka. Kruchość cielęciny idealnie współgra tutaj z warzywami przygotowanym na półtwardo („al dente”). Dzięki temu całe danie nie jest rozciapaną masą, lecz wyczuwa się w nim smak każdego składnika, które świetnie uwypuklają smak całego dania. Ważne jest, by zastosować swoją ulubioną przyprawę do przygotowania tego dania – niech nie będą to mieszanki zawierające wzmacniacze smaku, lecz takie podkreślające naturalny smak składników. Takie, które smak podkręcą, ale nie zniekształcą.

BEZ FIXÓW, MIXÓW I WEGETY

Żadnych weget, żadnych mixów, żadnych fixów. Przekonajcie się, że dobry smak dania można zbudować na samych składnikach. No i paru sztuczkach. Aby je poznać musicie zajrzeć do przepisu. Zapraszam.

Przepis na pyszny gulasz cielęcy z warzywami znajdziesz <<TUTAJ>>.


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *