Gawor Podstolice

Gawor to nazwisko, które koniecznie powinni zapamiętać amatorzy wędlin. Ale może po kolei… Tęsknimy za znakomitymi wędlinami i szynkami, takimi „jak za komuny”. W sklepach przeważają wędliny, o których lepiej nawet nie wspominać; często za cenę niższą, aniżeli kilogram mięsa, z którego są zrobione Ale zapewniam, że w całej Polsce są małe, rodzinne firmy, które produkują znakomite wędliny; trzeba tylko poświęcić trochę czasu i je znaleźć.

GAWOR TO RODZINNE TRADYCJE

Jedną z takich firm jest rodzinna firma Pana Szczepana Gawora zlokalizowana przy jego domu w Podstolicach koło Krakowa. Każda szynka i wędlina przez niego produkowana ma zbliżony skład: 97 % mięsa i 3 % soli i przypraw. Tyle. I nic więcej. Żadnych innych dodatków. Jest to możliwe, ponieważ Pan Szczepan skupia się na dostarczaniu wyrobów na rynek lokalny, a więc dość ograniczony. Chętnych do nabycia jego wyrobów jest znacznie więcej, ale zwiększenie produkcji pewnie odbić by się musiało na jakości, a tego Pan Szczepan unika, jak ognia. Chwała mu za to.

WĘDLINY BEZ CHEMII

Gawor potrafi mięso świetnie przyprawić, a rodzinne wielopokoleniowe receptury sprawdzają się znakomicie. Kłopotem jest jedynie, jak pisałem powyżej mała dostępność jego wyrobów. Gawor, Podstolice to mój jedyny „dostawca” polskich wędlin, ponieważ wybrałem smak i zdrowie. Z czystym sumieniem polecam Wam wyroby od Gawora.

Link do strony firmowej http://www.gaworwedliny.pl


Zrób pyszną PASTĘ do CHLEBA z szynką od Gawora <<TUTAJ>>).


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *