Powiem Wam, dlaczego warto jeść lokalnie i sezonowo. Żyjemy w burzliwych czasach, które trudno okiełznać i momentami trudno zrozumieć. Z tej przyczyny większość z nas przechodzi obok tego co się dzieje obojętnie, bo tak jest po prostu łatwiej. Ta większość pracuje, po pracy chodzi na zakupy, je byle co i byle jak, odpoczywa, idzie spać. Taka wegetacja, której głównym punktem jest praca. Ale jest coraz większa grupa ludzi, którzy schemat ten przełamali, albo Ci, którzy szczęśliwie w taki schemat nie dali się wciągnąć. Ci żyją świadomie, a swoje życie kształtują oni sami. Również ich gusta kulinarne pokrywają się z ich zapotrzebowaniem na jedzenie rzeczy zdrowych i lokalnych. Na tym właśnie chciałbym się skupić.

Czytaj więcej TUTAJ >.

Drukuj przepis

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *