Awokado faszerowane krewetkami można uznać za przekąskę królewską, ale i codzienną, zwykłą. Minęły bowiem (na szczęście) czasy, kiedy o awokado w sklepie było trudno, a i te dostępne dalekie były od ideału. Zwykle oferowano nam awokado twarde, niedojrzałe. Obecnie nie ma problemu w zakupem znakomitej jakości awokado. Przyrządzenie mojego awokado faszerowanego krewetkami nie nastręczy Wam zatem trudności. A jest o co „walczyć”. Bo to, co Wam dzisiaj proponuję, to znakomite połączenie maślanego awokado i chrupiących krewetek. Tak, macie rację, oba składniki są dosyć mdłe w smaku. Ale od czego kreatywność i dodatki.

AWOKADO FASZEROWANE KREWETKAMI

Po pierwsze smak farszu wzbogacą gotowane jajka, które zawsze uatrakcyjniają smakowo różnego rodzaju nadzienia. Po drugie świeżo wyciśnięty sok z cytryny (lub limonki), który jest nieodłącznym towarzyszem awokado. Po trzecie świeża kolendra, która swoją orzeźwiającą nutą pobudzi do smaku awokado. Po czwarte odrobina musztardy Dijon, która swoim zdecydowanym smakiem i ostrością nada charakteru naszemu farszowi.

ZDROWA MOC AWOKADO

Jeżeli jeszcze zastanawiasz się, czy takie awokado faszerowane krewetkami będzie Ci smakować to pomyśl również o zbawiennej mocy i mnóstwie witamin i minerałów, które kryje w sobie awokado. To jeden z najzdrowszych owoców, jakie można sobie wyobrazić. O jego zbawiennej mocy więcej przeczytasz <<TUTAJ>>.

ZJEDZ COŚ DOBREGO

Jak to kiedyś mówiono w reklamie: „podaruj sobie odrobinę luksusu”. Przygotuj zatem koniecznie moje awokado faszerowane krewetkami i przekonaj się, że warto jeść awokado regularnie i często. Dlatego, że jest zdrowe, a przede wszystkim dlatego, że jest po prostu smaczne. No i ilość potraw, które można z nim przyrządzić jest naprawdę spora, a większość z tych dań smakować będzie wybornie. Zatem – do dzieła.

Przepis na AWOKADO FASZEROWANE KREWETKAMI znajdziesz <<TUTAJ>>.


Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *